Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Peste 700 de soferi amendati ca au parcat pe locurile persoanelor cu dizabilități


În ultimele patru luni, polițiștii locali au aplicat sancțiuni pentru 712 conducători auto care nu au respectat prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități. Astfel de încălcări ale actelor normative în vigoare au fost constatate în zone precum Piața Huniade, Piața Mărăști, Str. Aurelianus, Bdul Revoluției, Str. Ana Ipătescu, Badea Cârțam, Calea Șagului, S. Bărnuțiu, Eftimie Murgu, Republicii, N. Lenau, M. Viteazul, 16 Decembrie, Gen. I. Dragalina, C. Martirilor, C. Andronescu etc. 

În ultima perioadă au existat semnalări cu privire la faptul că sunt situații în care persoane care nu au nicio afecțiune dețin legitimații pe care le afișează în parbriz prin care pot staționa pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități. Din acest motiv, Poliția Locală intenționează să colaboreze cu asociațiile care reprezintă persoanele cu nevoi speciale pentru a se găsi o modalitate ca persoanele care nu au dizabilități să nu mai poată avea acces la astfel de documente cu ajutorul cărora să ocupe locurile de parcare special amenajate și prevăzute cu indicatoare pentru cei cu adevărat în nevoie.

Totodată, Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a nu periclita deplasarea cu autovehiculele și staționarea în locurile special amenajate a persoanelor cu dizabilități, dovedind astfel că ne aliniem la țările civilizate și îi respectăm pe semenii noștri cu nevoi, dar și pentru a evita aplicarea de sancțiuni contravenționale, care pot ajunge, conform OUG 195/2002, până la 725 lei și 3 puncte penalizare la permis.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu