Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Timisoreni vor protesta din nou duminica impotriva modificarii Legilor Justitiei

Duminică, 12 noiembrie, sunt organizate noi proteste în Timisoara. Duminica ne strângem in Centru, de la ora 19:00, potrivit paginei de eveniment de pe facebook "M-am săturat să fiu furat" organizat de Initiativa Timisoara, Rezistența Timișoara si Timișoara Civică.
© info-tim

Motivele invocate de organizatori pe pagina de eveniment: 

"Ieri a fost publicat OUG de modificare a Codului Fiscal in Monitorul Oficial.
Putem bloca ALDE-PSD sa pună în practica acest lucru prin ieșire în stradă.
Printre probleme

- Nationalizarea Pilonul II de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta inseamna, potrivit expertilor, ca tu vei avea o pensie cu 20% mai mica. Adica, o cincime din pensia ta dispare.

- Scaderea salariilor daca patronul va dori asta (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni, deși legea spune ca Nu ai voie sa faci modificări legale, cu mai puțin de 6 luni, pentru a avea o predicție financiara.

- Modificarea legilor Justiției. Au sedinta miercuri si vor sa isi rezolve problemele - despre care deja stim cu totii - pana de sarbatori.

Ieșirea în stradă este soluția cea mai buna pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil. Ce fac ei este un atentat la democratie. Duminică ne strângem în piața Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul sa plecați.

Cateva din efectele IMEDIATE ale modificarii Codului Fiscal:
- Piețele au reacționat, euro sare de 4.7 lei.
- Combustibilii au crescut vizibil. Iar o crestere a benzinei inseamna cresterea absolut a tuturor preturilor.

Si, pentru ce toate astea, pentru ce sa storci si mai multi bani?
- Pentru a-i lasa pe corupti cu averile neatinse? (60 de milioane de euro ne datoreaza Dan Voiculescu si inca 114 Radu Mazare)
- Pentru a angaja, ilegal, firme de curierat sa ne accorde primul ajutor in caz de nevoie? (Cazul domnului decedat la Evenimentul Ministerului Agriculturii unde, o firma care functiona ilegal, AMBUHELP, a trimis noi necalificati, care habar nu au sa faca manevrele cele mai simple dpdv medical).
- Oare pentru minerul ranit in accidentul din Uricani si decedat din cauza bacteriilor din spital sa fie? (Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Și se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime.)
- Este pentru pensiile speciale si pentru veniturile irationale si nejutificate ale alesilor?
Guvernarea trebuie sa fie pentru TINE si este responsabilitatea ta sa o faci sa fie asa.
Mai multe detali click aici
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu