10 nov. 2017

Timisoreni vor protesta din nou duminica impotriva modificarii Legilor Justitiei

Timisoreni vor protesta din nou duminica impotriva modificarii Legilor Justitiei

Vezi si:

Duminică, 12 noiembrie, sunt organizate noi proteste în Timisoara. Duminica ne strângem in Centru, de la ora 19:00, potrivit paginei de eveniment de pe facebook "M-am săturat să fiu furat" organizat de Initiativa Timisoara, Rezistența Timișoara si Timișoara Civică.
© info-tim

Motivele invocate de organizatori pe pagina de eveniment: 

"Ieri a fost publicat OUG de modificare a Codului Fiscal in Monitorul Oficial.
Putem bloca ALDE-PSD sa pună în practica acest lucru prin ieșire în stradă.
Printre probleme

- Nationalizarea Pilonul II de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta inseamna, potrivit expertilor, ca tu vei avea o pensie cu 20% mai mica. Adica, o cincime din pensia ta dispare.

- Scaderea salariilor daca patronul va dori asta (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni, deși legea spune ca Nu ai voie sa faci modificări legale, cu mai puțin de 6 luni, pentru a avea o predicție financiara.

- Modificarea legilor Justiției. Au sedinta miercuri si vor sa isi rezolve problemele - despre care deja stim cu totii - pana de sarbatori.

Ieșirea în stradă este soluția cea mai buna pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil. Ce fac ei este un atentat la democratie. Duminică ne strângem în piața Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul sa plecați.

Cateva din efectele IMEDIATE ale modificarii Codului Fiscal:
- Piețele au reacționat, euro sare de 4.7 lei.
- Combustibilii au crescut vizibil. Iar o crestere a benzinei inseamna cresterea absolut a tuturor preturilor.

Si, pentru ce toate astea, pentru ce sa storci si mai multi bani?
- Pentru a-i lasa pe corupti cu averile neatinse? (60 de milioane de euro ne datoreaza Dan Voiculescu si inca 114 Radu Mazare)
- Pentru a angaja, ilegal, firme de curierat sa ne accorde primul ajutor in caz de nevoie? (Cazul domnului decedat la Evenimentul Ministerului Agriculturii unde, o firma care functiona ilegal, AMBUHELP, a trimis noi necalificati, care habar nu au sa faca manevrele cele mai simple dpdv medical).
- Oare pentru minerul ranit in accidentul din Uricani si decedat din cauza bacteriilor din spital sa fie? (Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Și se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime.)
- Este pentru pensiile speciale si pentru veniturile irationale si nejutificate ale alesilor?
Guvernarea trebuie sa fie pentru TINE si este responsabilitatea ta sa o faci sa fie asa.
Mai multe detali click aici

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: