1 iul. 2017

Ce este timpul ?

Ce este timpul ?

Vezi si:

     Ce este timpul ?
     Definirea cu exactitate a timpului este greu de precizat, atat in stiinta cat si in filozofie, fizica;
     - este unul din realitatile fundamentale ale fizicii și ale filosofiei.
     - este o masura a duratei fenomenelor si are diferite întelesuri in functie de contextul în care este definit.
     In legea fizicii, timpul este o dimensiune a naturii si poate fi asimilata ca o masura a schimbarii. In acceptia fizicii clasice, timpul este acel ceva continuu. Fizica din zilele noastre disputa insa aceasta calitate, sugerand ca ar exista doar continuu spatiu-timp. In filosofie, timpul este vazut ca un flux neantrerupt, ireversibil, de neanlocuit, care nu poate sa mearga decat intr-o singura directie. Este un fenomen continuu in care evenimentele au o trecere de la trecut, la prezent si care merg spre viitor si in cadrul caruia se desfasoara toate procesele din natura.
     Probabil ca dintre problemele pur filozofice ale timpului, cea mai deconcertanta este cea a trecerii. Este aproape inevitabil sa gandim fie ca timpul curge, fie ca noi calatorim in el. Acest mod de a pune problema pare sa implice ca el ar putea sa curga mai repede sau mai incet – dar atunci, in raport cu ce?


Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: