29 mai 2017

Amenzi usturatoare pentru proprietarii de terenuri care nu asigură curatenia și taierea buruienilor

Amenzi usturatoare pentru proprietarii de terenuri care nu asigură curatenia și taierea buruienilor

Vezi si:

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează permanent verificări în cazul deținătorilor de terenuri de pe raza municipiului Timișoara pentru a stabili dacă aceștia le salubrizează, le cosesc și le împrejmuiesc, așa cum prevede HCL 371/2007, cu atât mai mult cu cât în perioada de vară vegetația crește din abundență, iar în aproximativ două luni își va face simțită prezența și ambrozia care provoacă neplăceri în rândul populației. De aceea, polițiștii locali au în atenție acest fenomen, efectuând controale și luând măsurile de somare și sancționare a proprietarilor de terenuri. Astfel, sunt în lucru un număr de peste 250 de locații aflate în diferite stadii procedurale, de la indentificarea proprietarilor și până la reverificarea modului în care s-au pus în practică măsurile impuse prin somații de igienizare. Și în ultimele zile au fost aplicate sancțiuni.
sursa: politia locala tm
Spre exemplu, proprietarul unui teren de pe Aleea Nicorești a fost sancționat cu 2500 lei deoarece nu a asigurat salubrizarea, cosirea buruienilor, colectarea și transportul deșeurilor. O altă locație al cărei proprietar a fost sancționat se află pe str. Teodor Mihali. Tot cu 2500 lei a fost sancționat și proprietarul unui teren de pe str. Ciocârliei, la fel și cel al unui teren de la intersecția străzilor Bistrei cu Tata Oancea, precum și cel al unui teren de pe str. Balta Verde. Tot cu sancțiuni s-au ales și proprietarii a două terenuri de pe Aleea Ghirodei. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că Potrivit HCL 371/2007, proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, în caz contrar riscând sancțiuni între 1500 și 2500 lei.

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: