1 nov. 2016

Finalizarea implementării proiectului “TRAFIC MANAGEMENT ŞI SUPRAVEGHERE VIDEO”

Vezi si:

Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, in calitate de Autoritate de Management pentru POR, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru POR şi Municipiul Timişoara au semnat contractul de finanţare nerambursabila cu nr. 3620/29.01.2013 pentru proiectul “Trafic management şi supraveghere video”,cod SMIS 40398, în valoare de 25.831.835,13 lei, inclusiv TVA, asistență financiară nerambursabilă 25.228.936,63 lei, finanțat prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul: Poli de creştere.

Prin atingerea obiectivelor propuse, proiectul contribuie laîmbunătăţirea fluxului rutier şi al siguranţei cetaţeanului in Municipiul Timişoara prin implementarea unui sistem de control adaptiv de management al traficului urban şi supraveghere video metropolitana in zonele vulnerabile privind riscuri de accidente si infractionalitate zonala.

Proiectul actual este o consecinţă directă a nevoilor identificate la nivelul Municipiului şi implementarea acestuia va conduce în mod evident la implementarea direcțiilor majore identificate: reducerea timpului de transport şi creşterea siguranţei traficului, introducerea unui sistem de monitorizare şi gestionare a traficului, automatizarea schimbătoarelor de cale pe toate zonele strangulate, instalarea unui sistem de management al traficului rutier pe principalele artere ale orașului, realizat pe tehnologie adaptivă în zonele cu maximă aglomeraţie şi tehnologie statică în celelalte, montarea de camere video pentru supravegherea traficului în principalele intersecţii şi a zonelor aglomerate.

Zonele vizate de proiect sunt reprezentate de principalele intersecţii din Timişoara, situate pe artere principale care traverseaza orasul, precum şi un inel ocolitor al zonei centrale, aflate în zona de acţiune urbană stabilită prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Rezultatele proiectului:
- Realizarea sistemului integrat pentru managementul traficului;
- Amenajarea Centrului de comandă integrat pentru trafic şi supraveghere video;
- Intersecţii nou semaforizate: 44;
- Intersecţii modernizate: 90;
- Intersecţii supravegheate video: 134;
- Camere de supraveghere instalate în intersecţii: 230 buc.;
- Radare de viteză: 7 buc.;
- Radare de informare: 13 buc.;
- Panouri cu afişare numerică: 13 buc.;
- Sistem de detecţie a trecerii pe roşu: 37 buc.;
- Panouri afişare mesaje variabile: 17 buc.

Implementarea proiectului a fost asigurată de Echipa de Implementare a proiectului (EIP), o structură constituită la nivelul Municipiului Timişoara, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest - Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Regional in Regiunea de Vest.

Informaţii suplimentare: persoana de contact – dl Culita Chis, Director Directia Tehnica – Manager de proiect, tel: 0256/408.480, email: culita.chis@primariatm.ro.

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: