Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

1 Iunie 2016 - Ziua Copilului - Evenimente in Timisoara

Program special pregătit de municipalitatea timişoreană, pentru 1 iunie, Ziua Copilului, atât în Parcul Copiilor, cât și în Parcul Rozelor!
Programul evenimentelor din Timişoara va începe de la ora 10:00 dimineaţa şi va fi unul variat. Din suprizele pregătite pentru micuţi amintim: demonstraţii de lupte, face painting, discotecă în aer liber, modelaj cu baloane, slack-line, plimbări cu barca pe Bega, piese de teatru în aer liber, curs de zumba organizat de Smart Fit şi un recital susţinut de indragita interpreta de muzica populara Andreea Voica. Programul complet poate fi consultat mai jos: 


Parcul Copiilor 

De la ora 11:00 Smartfit va organiza o clasă de zumba pentru copii
De la ora 12:00 formaţiunea SALVO, în zona căsuţa de pe deal, va prezenta activităţi interactive pentru copiii de toate vârstele, ateliere specifice situaţiilor de urgenţă: acordarea primului ajutor, salvări de la înălţime/tiroliană, prezentarea echipamentelor şi a tehnicii din dotarea echipelor. 
12 – 13 Teatrul Merlin şi Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT vor pune în scenă opera pentru copii Hansel și Gretel. 
Între orele 10 – 14 IPJ Timiş a pregătit o prezentare a tehnicii şi a mijloacelor auto din dotare, un stand de informare pentru toate categoriile de cetăţeni prezenţi la eveniment, cu predilecţie pentru tânăra generaţie, cu tematică de prevenire antiinfracţională şi antivictimală în mediul școlar, precum şi demonstraţii de arte marţiale ale copiilor de la A.S. TIMPOLICE şi YGUANA FIGHT TEAM Timişoara. 

Metropolis Art School sunt prezenți la evenimentele de Ziua Copilului:
Între orele 11-20, în Parcul copiilor se vor desfășura ateliere muzicale interactive
Între orele 16-17, Parcul Rozelor va avea loc recital cu elevii scolii Melopolis

Între orele 10 – 21 Vor avea loc multe acţiuni pentru cei mici:
- face painting, 
- modelaj cu baloane, 
- surprize oferite de mascote, 
- discotecă în aer liber şi multe alte surprize pregătite de clovnii din Echipa hazliţilor şi de cei din Echipa Veselă Timişoara. 

Între orele 10 – 21 veți putea lua parte la un atelier de creaţie vestimentară cu Elena Mazăre 

Între orele 10 – 21 program laturi de Clubul Sportiv Junior Adventure – Echipa Junior Adventure este formată din instructori români, cărora li s-au alăturat colegi din Austria, Germania, Olanda şi Danemarca, pentru a monitoriza şi coordona următoarele activităţi: 
– Leagăn uriaş sau ‘păianjenul agăţat’: Copiii, aflaţi în ham, sunt asiguraţi pe o coardă montată într-un copac. Se pot balansa şi învârti, iar coarda are o lungime de aproximativ 8 metri. 
– Slack – line sau “Pisica pe fir”: Copiii traversează în picioare, pe o bandă flexibilă aflată la aproximativ 50 cm de sol, distanţa dintre doi copaci. Este un exerciţiu la care sunt asistaţi de un monitor, care îi menţine în echilibru şi îi îndrumă pentru atingerea obiectivului. 
– La “indienii ţintaşi”, copiii, sub îndrumarea unui monitor, învaţă să tragă cu arbaleta pe un teren special amenajat şi bine delimitat. 
– Plimbare cu barca sau “slalom nautic”: Un instructor atestat în sporturi nautice îi va echipa pe copii cu veste de salvare şi vâsle, apoi se va îmbarca cu ei şi vor parcurge împreună un traseu pe Bega, cu barca de rafting. 
– Jocul cu mingea sau “Mută oul în alt cuib!”: Membrii echipei vor trebui să se coordoneze şi să lucreze împreună pentru a muta o minge de pe un stâlp pe altul, aflaţi la câţiva metri distanţă. Mingea e transportată pe un cerc metalic, dirijat cu ajutorul a 5 până la 12 cordeline de 2 m. 
– “Obstacolele voinicilor”: Acest joc presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole şi încercări la care vor fi supuşi de la 2 până la 5 concurenţi deodată, iar cel care va ajunge primul la final va dobândi jumătate din împărăţie… Obstacolele constau în mers pe papainoage, salt peste groapa cu crocodili, trecerea prin întuneric, săritul ca mijloc de deplasare şi multe alte surpize. – Două tiroliene sau “Veveriţa zburătoare” – În condiţii de maximă siguranţă, sub supraveghere tehnică, cei mici vor putea traversa aerian, pe coardă, o distanţă de aproximativ 30 m, între doi copaci. Pentru mai multă distracţie, vor fi montate două tiroliene.

– Atelierul de Artă şi Face painting va fi un loc unde mânuţe îndemânatice desenează, colorează, decupează şi lipesc pe tot felul de materiale şi obiecte. Aici este locul ideal ca cei mici să îşi valorifice imaginaţia, creativitatea şi îndemânarea sub îndrumarea unui specialist. Rezultatul final: obiecte de artă răsplătite cu laude şi expuse de părinţi la loc de cinste. Piticii se vor distra copios şi la Face painting, unde se vor deghiza în eroii lor favoriţi sau doar îşi vor schimba înfăţişarea cu ajutorul culorilor. 
– Carturi şi curse cu biciclete fără pedale Pentru cei care sunt nerăbdători să îşi testeze viteza de reacţie au fost pregătite mai multe carturi şi biciclete fără pedale, ce vor putea fi folosite într-un perimetru bine determinat. 

Între orele 10 – 20 Asociaţia PUPPET MANIA va organiza repetiţii de teatru interactive cu public, workshopuri de mers pe picioroange, jocuri interactive pentru copii cu jucării din lemn, dans medieval – horă si jocuri medivale de societate, precum şi construirea decorului pentru spectacolul de seară, jocuri și concursuri în labirintul din Parcul Copiilor. 
La ora 21 pe platoul din parc va începe spectacolul "Cavalerul din Cetatea Florilor", dedicat copiilor. 

Între orele 10 – 21 Club Sportiv Leii Timişoarei – Organizează un atelier de creaţie, cu activităţi principale de învăţare a tehnicilor de confecţionare a brăţărilor, figurinelor din baloane şi figurinelor – modelino. 


Teatrul de Vară – Parcul Rozelor:

Între orele 14 – 21 Târg de grădiniţe 
ora 17:00 Muzică ușoară și dans modern cu formațiile “Reflex”, Școala de balet și dans „Denisse” și “Dance with me”. 
De la ora 18:00 Tablou coregrafic: dansuri populare românești și ale naționalităților conlocuitoare, în interpretarea copiilor de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Grădinița germană “Franz Lukas” din Timișoara, Școlile Generale din Dudeștii Noi, Vermeș, Moravița, Sânpetru Mare și a ansamblurilor „Mladost” și „Bobita” din Timișoara. 19 Muzică ușoară, dans modern și popular cu grupurile „Flores”, „Torent” și „Hora Timișului” ale Palatului Copiilor din Timișoara. 
De la ora 20:00 Cântece și dansuri populare cu Ansamblul “Pusta Banatului”. 
De la ora 20.30 Formațiile de copii și tineret ale Ansamblului “Timișul” şi recital Andreea Voica.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu