Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Lacul Albastru din Maramures


Lacul Albastru se afla situata pe teritoriul administrativ al orasului Baia Sprie, jud. Maramures, intr-o padure pe versantul sudic al Dealului Minei la altitudinea de 530 m, si are o suprafata de 0.5 hm si o adancime de 3-4 m. Lacul s-a format prin prabusirea unor vechi lucrari miniere de exploatare de pe filonul Domnisoara in ani 1919 – 1920 si a fost declarat ca arie protejata in anul 1977.
Lacul Albastru este unic prin origine si chimismul apei, datorita solubilizarii compusilor sulfurosi apa are culoarea verde albastruie.

Accesul in aria protejata se face din centrul orasului Baia Sprie, urcand prin fata bisericii catolice, pe strada care ne conduce in directia nordica pana la liziera padurii, de aici poteca urca in serpentina pana la Lacul Albastru. Timpul de mers 35 - 45 min.

Baia Sprie , este un oras din judetul Maramures, cu o populatie de aproximativ 16.000 locuitori. A fost unul dintre centrele miniere importante din Maramures. Exploatarea aurului si argintului este amintita prin anii 1141 la colonizarea sasilor in regiune.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu