Ultimele Știri :
latest

728x90

468x60

Slanic statiune turistica de topStatiunea Slanic Prahova Locatie: este situata in centru judetului Prahova, la limita de contact cu zona alpina, intre vaile Prahovei si Teleajenului, la 40 km de Ploiesti, 100 km fata de Bucuresti, 20 km fata de Valenii de Munte, si o altitudine de aproximativ 500 m. Este o statiune balneoclimaterica foarte vizitata include Muntele de Sare unicat in lume si a doua mina de sare ca marime din Europa si datorita factorilor naturali de cura si a climatului puternic ozonat.
Statiunea Slanic este inconjurata de peisaje pitoresti foarte frumos dar des se face confuzia cu Slanic Moldova un oras din judetul Bacau.
Statiunea este renumita si pentu numarul mare de lacuri sarate care se afla aici, enumeram doar cateva Baia Baciului (cea din imagine), Baia Verde si Baia Rosie
Climat din zona: subalpin, cu veri calduroase si ierni blande, cu o medie anuala a temperaturii de 19ºC.
Atractii turistice din zonaMuntele de sare, bisericile din zona, Muzeul SariiMuzeul de arta, Grota Miresei, Piatra Verde, Fantana Rece, Fantana lui Dusman, Fantana Gogon, Salina Slanic, Dealul cu Semn.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu