8 mai 2013

Lacul Dracului, legende istorice si trasee

Lacul Dracului, legende istorice si trasee

Vezi si:


Lacul Dracului este cel mai mare lac carstic din Romania, aflat in Cheile Nerei, in localitatea Sasca Montana, Muntii Locvei, jud Caras Severin. Are o adancime de aproximativ 9,3 m si un diametru de 20 m, apa are o culoare albastru - verzuie. Este considerat monument al naturii si face parte din Parcul National Cheile Nerei - Beusnita.
Lacul a luat nastere prin prabusirea boltii pesterii si are o forma ovaloida, galeria pesterii are o lungime de 70 m, in timpul ploilor abundente galeria este inundata, neputand fi vizitata.

     Exista mai multe legende, una dintre ele spune ca: demult, intr-o zi un mos hatru isi pastea caprele in coltul linistit de langa lac, ascultand cum clipoceste unda Nerei la radacinile arinilor si fagilor batrani din marginea padurii. Pe neasteptate se ivi in fata sa, ca iesit din pamant, un soi de omulet cu un peste in mana. Dupa ce-i dete binete, omuletul il ruga sa-i friga pestele pe jar de vreascuri uscate, avand grija sa nu care cumva sa i se strambe coada. Mosul cugeta o clipa si primi bucuros, invitandu-l la randul sau sa-i friga un cap de tap fara ca acesta sa “ranjeasca”. Invoiala fiind facuta, mosul se puse pe treaba si infigand pestele intr-o tapusa il fripse fara sa i se strambe coada. Musafirul sau, care nu era altul decat diavolul, se chinui insa in zadar, legand botul tapului cu curmei de tei (funie de calitate proasta, facuta din coaja de tei sau de rachita): arzand teiul, botul se desfacu aratandu-si dintii. Furios ca mosul l-a pacalit, diavolul se arunca in lac. Ptiu, zise atunci mosneagul, te pomenesti ca tu ai fost dracul”, si “Lacul Dracului” i-a ramas numele pana azi.


Distante catre Lacul Dracului de la Timisoara (aprox. 182 km)
Timisoara – 105 km – Resita – 53 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana - Lacul Dracului

Distante catre Lacul Dracului de la Bucuresti (aprox. 484 km)
Bucuresti – 117 km – Pitesti – 71 km – Slatina – 50 km – Craiova – 37 km – Filiasi – 76 km – Drobeta Turnu Severin – 29 km – Orsova – 104 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana - Lacul Dracului

Rezervatia Naturala Cheile Nerei

Imagini Lacul Dracului 

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: