29 apr. 2013

Orasul Brasov

Orasul Brasov

Vezi si:

     Brasovul a fost odata un important centru comercial medieval acum este un oras puternic industrializat. Brasov, este capitala de judet, cu o populatie de aproximativ 250 mii de locuitori,situata in partea central-estica a Romaniei ( sud-est a Transilvaniei, pe cursul mijlociu al Oltului), la poalele varfului Tampa.
     Cele mai importante atractii sunt in centrul orasului: Piata Sfatului, o piata mare, inima vechiului oras germanic, este inca inconjurata pe alocuri de zidurile originale ale cetatii; cladirile sale reamintesc de mostenirea germana a regiunii. Construita in 1420 a fost si primaria orasului, marea Casa a Sfatului este in centrul pietei si gazduieste un muzeu de istorie deschis in fiecare zi cu exceptia zilei de luni. Piata este inconjurata de magazine, cafenele si restaurante; vanzatorii ambulanti, muzicieni de ocazie si tigani pitoresti aduc culoare si viata pietii. 

Imagina Brasovului acoperit de zapada in noapte.

      In apropierea Pietii Sfatului se gaseste turnul spiralat al Bisericii Negre. Capodopera gotica a fost construita la inceputul secolul 15 isi trage numele de la incendiul din 1689 care a lasat-o neagra. Biserica poate fi vizitata, gazduieste ocazional concerte de muzica clasica. Langa Biserica Neagra si Piata Sfatului se gaseste strada Republicii un loc de plimbari si o ocazie pentru cumparaturi. Se gasesc aici mai ales magazine de artizanat unde se vand obiecte realizate manual: oua pictate, covoare de lana, jucarii de lemn si incrustaturi. Cea mai buna vedere asupra Brasovului se poate admira de pe varful Tampa, dupa o calatorie cu telecabina (zilnic intre 10 si 18 cu exceptia zilei de luni). Se ajunge la statia de telecabina dupa o plimbare prin zona veche a orasului, parasind Piata Sfatului si urcand pe strada Apollonia Hirscher. La capatul strazii de face stanga pe strada Castelului si dreapta pe strada Romer pana la capat unde se urca scarile ce duc la statie. Chiar la intrare se afla ruinele din vechiul zid al orasului. De-a lungul zidului se poate ajunge la Bastionul tesatorilor (este unul din colturile cetatii datand din 1421-1436 si gazduieste un muzeu ocazional deschis pentru public). 
     La zece minute de mers cu masina se afla, in afara Brasovului, Poiana Brasov, o statiune de schi care a fost construita, initial, pentru straini si oficialitatile comuniste. Este semnificativ pentru standardele din Romania, include cateva restaurante si hoteluri foarte bune. Este cea mai buna statiune de schi din Romania. Vara este ideala pentru drumetii. Este dotata cu numeroase instalatii de transport pe cablu care asigura turistilor posibilitatea de ajunge pe inaltimile muntilor din imprejurime de unde se poate vedea o panorama asupra campiilor din Transilvania. Si aici in Poiana se gasesc numeroase locuri pentru achizitia de obiecte de artizanat la preturi scazute. Poiana este o baza mai buna pentru vizitarea Brasovului asigurind posibilitati de cazari mai bune.
      Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii.

     Obiective turistice de vizitat in Brasov:

- Poarta Ecaterina , Poarta Schei , Zidurile Cetatii , Turnurile , Cetatuia;
- Piata Sfatului ,  Cladirea Sfatului , Casa Hirscher , Biserica Adormirea Maicii Domnului;
- Biserica Neagra;
- Casa Muresenilor , Strada Sforii , Palatul Justitiei , Prima Scoala Romaneasca , Tampa;
- Zona Pietrele lui Solomon , Parcul Dendrologic; 
- Muzeul Judetian
- Cetatea Brasovului
- Piata Negustorilor  
- Bartolomeul
- Parcul Central

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: