28 apr. 2013

Cascada Beusnitei - monument al naturii

Cascada Beusnitei - monument al naturii

Vezi si:

     Pentru a ajunge la Cascada Beusnitei, situata în zona de protectie stricta cu statut de rezervatie naturala din cadrul Parcului National Cheile Nerei-Beusnita din judetul Caras-Severin, mergem circa 15 km de la Sasca Montana pana la Podul Beiului din Cheile Nerei, trecand prin satele Slatina-Nera si Potoc. La Podul Beiului, unde se termina asfaltul, se afla o parcare amenajata. Succesiunea de cascade de pe Raul Beu in amonte de lacul Ochiul Beului formează Cascadele Beușniței.

     Cheile Nerei au un peisaj spectaculos si tot la fel de salbatic, apa Nerei a sapat in roca lacuri, pesteri, canioane ( Valea Rea ) si cascade impresionante. Cheile Nerei sunt o rezervatie naturala mixta, parcul cuprinde 6 rezervatii si una propusa cu regim strict de protectie, situate in judetul Caras Severin in zona sudica a Muntilor Aninei ocupand 36.364 ha. Sunt des intalnite viperele cu corn si diferite specii de soparle.Lacul Ochiul Beiului  http://locuri-nevazute.blogspot.ro/2013/01/lacul-ochiul-beiului.html

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: