9 apr. 2013

Biserica Fortificata Biertan din Transilvania

Biserica Fortificata Biertan din Transilvania

Vezi si:

Biertan jud. Sibiu, este una dintre primele asezari germane din Transilvania in 1224, aflat in zona de deal cu multa vegetatie. Asezarea Biertan a fost atestata documntar in anul 1283 alaturi de Medias si Mosna. In 1397 Birtanul este atestat ca si cetate. Ca o comunitate de sasi, a avut o organizare urbană, fiind observat stilul franconic de randuri de case in jurul unei piete centrale, deasupra de o impunatoare biserica-cetate.

Aici an de an se organizeaza doua evenimente importante cu diferite spectacole:
Intalnirea Sasilor si Zilele Biertanului.

In centru, cladirile cu etaj, insiruite în jurul pietei centrale, deasupra careia se înalta grandios o impunatoare biserica fortificata.
Biserica fortificata Biertan terminata in anul 1516 se afla in mijlocul unei fortificatii cu 5 turnuri patrate construite pentru aparare si ca sa reziste invaziilor turce din secolul al XV-lea. Biserica Biertan se poate vizita in intervalul 2 aprilie - 31 octombrie, zilnic intre orele 10:00-19:00, se percepe o taxa de 5 lei.

Locuri de cazare in Biertan:

-Pensiunea UNGLERUS
-Pensiune DORNROSCHEN
-Pensiunea Todoran

Biserica fortificata Biertan.


Vacute scotiene din Biertan

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă? Trimite-le prin formularul de contact.

ULTIMELE ADAUGATE: